Markarbeten, avloppsanläggning och mycket mer

Här kan du läsa mer om de olika tjänsterna vi på MNS Mark & Utemiljö AB kan erbjuda. Kontakta oss för mer information!

Markarbeten

Är det dags att stensätta den nya uteplatsen? Vore det inte roligt att ge trädgårdsgången nya plattor? MNS AB är ett pålitligt val när det gäller markarbeten.

Vår mångåriga erfarenhet har gett oss en gedigen kompetens att kunna bemöta de flesta situationer som husägare och bostadsrättsföreningar kan tänkas vilja ha hjälp med, när det rör just markarbeten. Det kan röra alltifrån marksten till materialkostnader, goda råd eller tips om vad som skulle passa just din tomt eller ditt hus.


Runt om i Eskilstuna, liksom i Strängnäs med omnejd, finns stensättningar och andra markarbeten som stått sig i många år, här finns många och nöjda kunder, gamla och nya, vittnesmål om att vi på MNS AB kan det här med markarbeten.

Avloppsanläggning

När det gäller frågor som rör avloppsanläggning så finns det en mängd aspekter som man som husägare eller byggherre måste ta hänsyn till. Det finns en mängd tekniska lösningar att välja mellan, vilken eller vilka passar just mitt hus? Kostnadsaspekten kan man naturligtvis inte bortse ifrån.

När det gäller just din avloppsanläggning, vare sig det handlar om en villa i Strängnäs eller en sommarstuga utanför Eskilstuna, så kan vi på MNS AB snabbt göra en analys om vilken lösning som lämpar sig bäst. Har du köpt ett nytt hus och vill veta om dess avloppsanläggning uppfyller regler och lagar? Givetvis kan du kontakta oss för goda råd och tips.


Vi har erfarenheten och den tekniska kompetensen att bemöta de flesta situationer som kan tänkas uppstå. Ska det anläggas en ny avloppsanläggning eller ska en befintlig ses över? MNS AB är ett tryggt alternativ.

Husdränering

För många husägare är blotta tanken på fuktskador något som kan orsaka sömnbesvär, något som vi på MNS AB är väl insatta i. Fuktskador är något som kan komma krypande och inte orsaka synbara skador förrän det har fått allvarliga följder.

Det säkra alternativet är att genomföra en husdränering med hjälp av en firma som kan sin sak och mängder av husägare runt om i såväl Eskilstuna som i Strängnäs kan idag vittna om att vårt arbete gjort skillnad. Vid en husdränering dras vatten och fukt bort från huset, så att det inte kan orsaka skada, en process som vi har en gedigen erfarenhet av.


Vare sig vi talar om fuktskydd, val av rätt dräneringsrör eller frågor som rör grus eller makadam så kan du som anlitar oss på MNS AB lita på att vi kan det här med husdränering. Du kan tryggt anlita oss.

Fastighetsservice

MNS AB kan även hjälpa bostadsrättsföreningar, företag, fastighetsförvaltare/ägare.


Oavsett bransch eller storlek går det bra att vända sig till oss för ett kostnadsfritt förslag på städning av företag både in- och utvändigt samt trädgårdsarbete. Hör av er så ska vi se över ert företag/fastighet om detta skulle vara en lönsam lösning.


Här är några exempel på våra tjänster inom fastighetsservice:
Gräsklippning, lövupptagning, sandupptagning, snöröjning, stubbfräsning, trädfällning samt häckklippning.
Invändigt kan vi hjälpa er med bl.a. snickerier, kontorsträdning, trappstädning, flyttstädning m.m.


Hör av dig till oss så kan vi hjälpa er att hålla rent och snyggt både invändigt och utvändigt.

Anläggning/Stensättning

Vi hjälper dig med all typ av stenläggning och murbyggnation. Vi jobbar oftast med kvalitetssten ifrån Heda (se www.heda.nu). Samt sten ifrån benders. Hör av dig i god tid så vi kan planera och diskutera olika idéer.
Gräsutläggning kan vi hjälpa er med. Vi använder oss av produkter ifrån Gräscenter (se www.grascenter.se).

Planteringar utför vi med växter ifrån Löta Handelsträdgård (se www.lota.se ).

Stubbfräsning

Är trädet borta men stubben kvar? Lugn det fixar vi. Glöm bort skador på gräsmattan efter grävmaskinen, med våran Stubbfräs kommer vi fram överallt.


Med inga skador på din gräsmatta är det enda vi lämnar efter oss ett hål efter stubben, som du eller vi fyller igen med jord. Fliset som blir kvar blir ett bra komplement i din rabatt eller kompost.


Sedan är det endast några gräsfrön som fattas tills du har en fin gräsmatta, istället för en stubbe på din tomt.
Ring 076-86 316 39 för fast pris.

Trädbeskärning/Fällning

Före fällning gör vi alltid en grundlig bedömning av trädets lutning och hälsa, omgivningens karaktär samt av rådande vindförhållanden. Därefter bestämmer vi i vilken riktning och med vilken metod trädet ska fällas.Om möjligt fäller vi trädet helt från marken, vilket är det mest tids- och kostnadseffektiva sättet.


Om trädet emellertid lutar fel eller om utrymmet runt omkring är väldigt begränsat så utför vi sektionsfällning av trädet, vilket innebär att trädet monteras ned bit för bit. På detta sätt undviker vi att skada närliggande hus, ledningar eller känslig och ömtålig vegetation i trädets närhet.
När vi tar oss upp i trädet så sker detta alltid på ett säkert sätt och med hjälp av modern och CE-märkt utrustning.
Vi kan även hjälpa dig med vedkapningen eller om du vill ha hjälp med flisning.


Självklart så är vi ansvarsförsäkrade.

Snöröjning

Snart är vintermörkret här igen, Och snön kommer. Vi har maskiner med plogbredd ifrån 1,5 meter upp till maskiner med 4,5 meters blad.


Brf, vägföreningar, företag, kommuner, ring för pris.

Husgrunder